2013-01-31

Copán, co jsem ještě nezmínil

Je to malé městečko. Lidé se tu znají, a jsou velmi přátelští...

Ubytování
Míst kde složit hlavu najdete spoustu. My jsme zakempovali v hostelu Barakah. Vlastní jej mladý kluk Fernando, přátelský férový co se nesnaží lidi oholit ( dokonce když se na výlet k horkým pramenům přidala další dvojice, sám přišel a vrátil nám část peněz se slovy 'více lidí levnější cesta'.
Občas se stane a nám se to také stalo, že vypadne proud. Trocha romantiky u svíčky a piva neurazí.

Měna a ceny
Hondurasská měna je Lempira a v přepočtu ku dolaru je na tom stejně jako koruna. I se zde za zhruba stejnou cenu najíte, či ubytujete. Snídaně pro dva, muffin a čaj 118 Lps. Lepší večeře 350. Zajímavé jsou ceny. Údajně turisté jsou v Hondurasu zvíhodňováni oproti místním. Jednoduše řečeno: "bohatí místní s NDi to mohou dovolit tak proč jim slevovat a batůžkářům slevíme, stejně se nám to vyplatí...". asi to je moto obchodníků. Trochu mi přišlo, že atmosféra trhu je příjemnější oproti trhu v Guatemale, kde trošku zkoušejí člověka natlačit do koupě, s tím jsme se v Copánu nesetkali.

Rum a káva
Guatemalští vs Honduraští, asi tak bych nazval souboj mezi kvalitou kávy. Každý si hájí své. Oproti tomu rum, někdo obhajuje Nikaraguiský Flor de Caňa jiný Guatemalský Zacapa.. oba dostaly 4 medaile v prestižní soutěži.. tak těžko říci který je lepší.

Restaurace
San Rafael, dobrá káva, milý servis. A dýško si předem neůčtují. Né že bych byl kasička, ale zastávám názor, že dám tam kde se mi to líbí a kde se cítím dobře. Jiné stravovny to hold vnímají jinak a automaticky si přidají 10%.  Jídlo je tu obdobné, jako v Guat. a frčí tu nakládaná cibule s Jalapeňos papričkami, to prostě můžu :)

Žádné komentáře:

Okomentovat