2013-01-28

MonteRico, co jsem ještě nezmínil

Leží na západním pobřeží Guatemaly, od civilizace jej děli mangrové porosty a říční koryta. Běžně Vám tu budou nabízet výlety do tohoto ekosystému kde můžete zahlédnout volavky a kajmany (volavky jsme viděli.. už při příjezdu).
Další atrakcí jsou již zmíněné želvy. Bohužel krom nadšených turistů sem občas jezdí i zloději vajec, tak na pláži občas potkáte ochranářský vůz.
Serfování v MonteRicu je spíše minulostí. Proběhla úprava koryta řeky a asi i vyústění a to mělo za následek narušení proudů a zánik surfařských podmínek. Obdobně je na tom i 8km vzdálená část jmenující se Hawai. I přes to jsou vlny vhodné alespoň na bodyboard, tak jsem toho využil... je to prostě skvělé, ať žije surfing. Jinak prosurfaře je vhodné spíše místo Sicapote.
Bydlení je tu cca Q75 na osobu. Bydleli jsme noc v Johnys Place. Přes víkend se většina hotelů mění v pařanská místa. Naneštěstí jsme měli pokoj hned za barem. Ve 2 v noci jsme šli na procházku spát se nedalo. Našli jsme hotel Delfín za stejnou cenu krásný pokoj a o dost tišší prostředí milý personál co si neplete sůl a cukr, když dělá krustu na skleničce Tequila sunrise...

Pláže jsou tu sopečné jako na hawaii .. je tu krásně. Busem za Q7/os jsme se projeli dál k Monterico-Hawaii.. sami na 1.5km pláži, prostě nádhera..

Dnes jsme potkali sympatickou dvojici čechů a vyměnilu si poznatky. 

Odpoledne jedem do Antigui, kde přespíme a pak na Honduras, Copán.

Žádné komentáře:

Okomentovat