2013-01-18

Lanquin nebo Semuc-Champey... To je přeci jedno.

Janička:
Začínáme luxusně přijel si pro nás shutlle bus a vybíráme si luxusní místa na předních sedačkách. Paradička! 
To jsme ovsem netušili, za to bude adrenalinový zážitek. jelikož cesta do Lanqinu trvá 9 hodin,pan ridic tomu přizpůsobil rychlost jízdy. jel s námi příšerně rychle!!!! A to tak, ze předjíždění na zpomalovacim prahu ( je jich tu hrozne moc) , do zatáčky. Silnice v některých místech vymleta, někde nebyla zpevněná vůbec po stranách lemována místními dětmi. Po hodině cesty si na to zvykete, tak vas překvapí jenom nějaké specialitky. Jako ze jsme cestou přejeli psa a tak. Děs!
cca po 5 hodinách se přesouváme do druhého shutle busu s mnohem horšími vyhlídkami. Jak to jen říci, vydrželi jsme první kolo, tak jsme postoupili do druhého. V tomto buse dali do jediné uličky domácky vyrobena sedátka,  takže každý kamínek na silnici se vám vryl výtečné do p...paměti. To bohužel odnesl Vašík protože mě chránil.  A ted ta nepříjemná část, tohle bylo ještě v pohodě. Přesedl si k nám opilý Američan!!! Ze začátku to byla sranda protože se ptal na věcí jako kolik stoji taxi, ale když se mu chtělo na záchod a začal řvát emergenci banos(wc) a začal se rvát přes lidi ven z auta. Jelikož jsme byli na úzké silnici v serpentýnách ,tak zastavit moc nešlo a on začal byt agresivní a vyhrožovat pěstí jednomu z cestujících. Pak doslova vypadl z busu se slovy "piss I need to piss", stáhnul kalhoty na půl żerdě a přepadl.. Chudák jeho slečna, ta to obrečela.

A jelikož jsme vydrželi i tohle postoupili jsme do třetího kola. Protože se nalézáme v déšťném pralese, tak jak jinak začalo pršet .A na další zastávce nás naházeli na kapotu náklaďáčku. U nás se tím přepravují domácí zvířata. Bagáž naházeli hned ke korbě a na půlku přetáhli plachtu. Jeden by si myslel, že v těchto podmínkách, kdy na půlku lidi prší pojedeme max15 min, tak ne, jeli jsme hodinu. Připomínám,ze jsme v Cordilerach předcházejících v Andy, takže stoupání pod úhlem 45-60 stupňů, na mokré podlaze,kdy se na vas zepředu tlačí bagáž.
Ovsem ten cíl je famózní. Vypadá to tu jak v kraji Frodo Pytlika. Nadhera!

Žádné komentáře:

Okomentovat