2013-01-27

MonteRico

Přejezd z Panajachelu k moři byl trochu chaotický. Panajacel Chimaltenango Antigua Esquinta Monterico. Asi 5h cestování. Ty přejezdy chickenbusy jsou hold levné, ale i když to navazuje tak to není žádná rychlost.

Předposlední úsek máme i s knězem. Janička má teorii, že když káže tak asi cestuje zdarma... protože tu hubu nezavře. Sice mu nerozumím, ale bibli přezpívává asi už po druhé.

Poslední úsek do MonteRica jedeme na lodičce mangrovými porosty. Tu nějaká volavka, tu jiný pták... příroda je tu prostě krásná.

Pan naháněč zas tvrdí, že všechny hotely jsou plné, ale že by měl volný dorm. Na druhý pokus bydlíme. Johnys Place.

Pláž je tu dlouhá, černý sopečný písek prostě nádhera. Každou chvíli nad námi přelétá formace racků nebo volavek (nebo bůhví co to je) a nádherně dokreslují atmosféru pacifiku.

Večeře byla docela zábavná. Janička: "ja nemám ani moc hlad, dala bych si jen polívku" ... tak se u jedné tetky naproti v ulici ptáme jaké má varianty. Tetka začla: kuřecí, a pak následovala spousta slov, která byla mimo rozsah naší španělštiny. Na konci monologu Janička s nadšením říká ano.. tu si dám.. já jsem si dal taky. Jaké překvapení, když přinesli talíř, z kterého koukal rybí ocas, krunýř kraba a asi 16krevet. :-D no co.. já to mam rád... ..... zkrátím to...Tak se Janička v Guat. naučila jíst plody moře, a snad krom kraba jí to opravdu chutnalo.

1 komentář: