2013-01-18

Semuc Champey

Večerní příjezd popsala už Janička, takže já jen navážu:) Bydlíme v hostelu El Portal. Jsme trišku mimo civilizaci, ale spikojeni. Je to docela fajn, máme podkrovní bydlení, viz foto, za krásných Q100 na pokoj. Jen nám zapomněli dát moskytiéru, ale naštěstí máme svou. Záchody jsou clean and clear, takže to máme vychytaný:).
Pozn.: hotsel je nejblíže nár. parku.

Nezaprší a nezaprší
Celý den byl výletní. Nejprve jsme krásnou půl hodinu stoupali (převýšení asi 600m) abychom pak 15 minut šli dolů ke kaskádním jezírkům s železitou vodou. To vše, za hustého deště.

Kaskády
Tam jsme plavali, skákali do vody a podplavávali pod skálou do malých jeskyněk. Janička pak šla ohřát oblečení svým tělem (prostě jí nebyl moc hic) a pokecala si s místními strážci parku a odprezentovala fotky, doplňujíc poznámky v jazyce španělskoAnglickoČeském.

Odpoledne jsme strávili dalším výletem.  Naproti ubytování je  Ka'ban cuaves, Jeskyně svíček. Každý dostal svíčku a chvíli chůzí chvíli plaváním jsme procházeli až na turistický konec jeskyně. Jednou jsem dokonce i lez po laně vodopádem. Prostě supr!

Potom následoval výlez ven a navázání na velmi komerční turistickou akci: "řeko-kolečkování - river tubing" ( janička to pojmenovala... no ani to tu nemůžu napsat jak :-) ) Prostě pneu na které jsme ujeli asi 500-700m se zadnicí smočenou v tyrkysově modré řece. Inu nějak se umýt musíme :)

Celý výlet nás vyšel na Q140 na osobu. Což je pěkné.

Žádné komentáře:

Okomentovat