2013-01-25

Pedro Familly, atmosféra u Atitlánu

Ne, nepřehlédli jste se! Nejde o fenomenální Irskou skupinu Kelly family :-) Bydlíme v hostelu Elena a paní domácí má páteční kytarovou session. Pět stařenek, věku neurčitého a jeden Amigo pod naším pokojen, v jejich obýváku lechtají struny. Je to jak z vánočního klipu Ondřeje Havelky. Chvíli zpívají společně, chvíli druhý hlas, nádherně to dokresluje večerní atmosféru městečka Panajachel, přístaviště na jezeře Atitlán.

Den jsme strávili výletně do San Antonia (což ostatně víte z předchozího rozhořčeného příspěvku). Prostředí kolem jezera je krásné, ale do velké míry jej pohltila turistika. Zatím asi nejvíce komerční místo co jsme navštívili.

Ale proč se zaobírat komercí. Něco příjemnějšího... Cafe La Parada, v centru městečka nabízí kromě wifi také výborné nápoje. Kávu a domácí smetanou... a čokoládu... jako z Semuc-Champey.. pravá máyská... žádná instantní hmota, co jsem měl v Chichi nebo Xele.
Ještě tak sedět v hamace místo křesla a je to dokonalé.

Tak chvíli užijeme atmosféry a zítra hurá k moři... třeba se poštěstí a pujčím si surf a svými pokusy budu dělat divadlo plážovým povalečům.

Žádné komentáře:

Okomentovat